Relatiedag Inlichtingenbureau 2024

 IB Relatiedag 2024 - “Wisselwerkingen in het sociaal domein”


We hebben het maximum aantal aanmeldingen inmiddels bereikt en het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor onze relatiedag. Wel kunt u zich nog inschrijven voor de wachtlijst, mocht er een plekje vrijkomen dan zullen wij contact met u opnemen. 

In een tijd waarin overheidsinstanties steeds meer ondersteuning bieden om bestaanszekerheid te garanderen, is samenwerking tussen alle betrokken partijen essentieel. Toch verloopt die samenwerking nog niet altijd overal even soepel. Miscommunicaties, verschillende zienswijzen of gebrek aan (overkoepelend) beleid kunnen voor blokkades zorgen in de (overheidsbrede) dienstverlening van gemeenten aan hun inwoners. Een goede wisselwerking tussen alle partijen binnen het sociaal domein is dan ook van belang om nu én in de toekomst de juiste ondersteuning te kunnen bieden aan burgers.

Samenwerken aan een veerkrachtige, zelfredzame maatschappij

Op donderdag 16 mei is het tijd voor de jaarlijkse relatiedag van Stichting Inlichtingenbureau, een dag vol inspiratie, reflectie en samenwerking. Dit jaar staat het event in het teken van "Wisselwerkingen in het sociaal domein", waarbij we dieper ingaan op de samenwerking die nodig is voor een veerkrachtige en zelfredzame maatschappij.

Op deze dag staan de volgende onderwerpen centraal: 

  1. De impact van maatschappelijke trends: Ontdek hoe deze factoren van invloed zijn op de dienstverlening aan gemeenten en burgers, en hoe we hier gezamenlijk adequaat op kunnen inspelen.
  2. Kansen en mogelijkheden in de samenwerking: Verken samen met ons de kansen en mogelijkheden die zich voordoen bij het realiseren van proactieve dienstverlening aan burgers. Hoe maken we die samenwerking de sleutel tot nog meer succes?
  3. Slim benutten van informatiedienstverlening: Welke strategieën kunnen we gebruiken om informatiedienstverlening op een slimme en efficiënte manier te benutten, en hoe zorgen we ervoor dat ze optimaal bijdragen aan een goed wisselwerking tussen organisaties?
     

Gevarieerd programma voor iedereen

Tijdens de relatiedag nodigen we u uit om deel te nemen aan diverse boeiende sessies waarbij we de verschillende aspecten van wisselwerkingen in het sociaal domein verkennen. Bent u betrokken bij beleids- of privacyvraagstukken, of werkt u met informatiediensten van het Inlichtingenbureau binnen het sociaal domein? Doe inspiratie op tijdens onze relatiedag en kom daarnaast netwerken met vakgenoten! 

Helaas is het niet meer mogelijk om u in te schrijven voor onze relatiedag. Wel kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Mocht er een plekje vrijkomen, dan zullen wij contact met u opnemen. Inschrijven op de wachtlijst kan HIER.

Locatie en tijden

Wij verwelkomen u graag op 16 mei vanaf 11.00 uur in het Spoorwegmuseum, gelegen aan het Maliebaanstation 16, 3581 XW te Utrecht. We sluiten uiteindelijk rond 16.00 uur af met een (netwerk)borrel met uitzicht op het museum met haar historische treinen. 

U ontvangt na aanmelding spoedig het programma met keynote sprekers en break-out sessies naar keuze. 
 
We zien u graag op 16 mei!