Ketentestomgeving (KTO)

Op de Ketentestomgeving (KTO) van het Inlichtingenbureau kunnen gemeenten wijzigingen in de diensten van het Inlichtingenbureau op het gebied van de zorg controleren en testen. Op deze speciale testomgeving kan het versturen, ontvangen en verwerken van het berichtenverkeer op het gebied van iWmo en iJw getest worden. Vooral bij technische updates binnen producten is het van belang dat de connectie tussen de gemeente en het Inlichtingenbureau goed getest wordt en dat daarnaast de diensten ook optimaal blijven functioneren. De KTO is een ketenbrede testomgeving, wat wil zeggen dat ook zorgaanbieders er gebruik van maken.

Testen loont!

Partijen die momenteel al testen op de KTO geven aan dat zij hier veel profijt van hebben. Door de ervaringen die zij opdoen met het testen voorafgaand aan nieuwe releases of wijzigingen, kunnen fouten in nieuwe diensten of aangepaste bestaande producten vroegtijdig opgespoord en verholpen worden. Dit zorgt voor soepeler gebruik van het berichtenverkeer, en daar profiteert elke gebruiker van mee.

Aanmelden voor de KTO Zorg

Aanmelden voor de KTO Zorg is op elk moment mogelijk. Iedere toekomstige release is altijd voortijdig te testen op de KTO en hoe meer partijen mee testen, hoe beter. Er is via onze servicedesk een praktische aansluitinstructie beschikbaar voor het aansluiten op de testomgeving.

KTO Richtlijnen

De actuele KTO Richtlijnen zijn te vinden op de website van het ketenbureau i-Sociaal domein.