Instrumentengids EVA

Individueel maatwerk is nodig om werkzoekenden optimaal te laten ontwikkelen en mee te laten doen naar vermogen. Voor ieder individu vraagt dit een andere aanpak. Met de instrumentengids Eva kunnen klantmanagers in één oogopslag zien welke instrumenten beschikbaar zijn voor een specifieke werkzoekende. Gemeentelijke organisaties vullen hun Eva zelf met lokale en regionale instrumenten die bijdragen aan maximaal meedoen en begeleiding naar werk. Met filters en zoekfuncties ondersteunt Eva de professional om mensen te begeleiden naar werk of duurzame participatie. Lees hieronder hoe u aan de slag gaat met Eva.

WAAROM EVA?

Er is sprake van steeds meer diversiteit in doelgroepen en meervoudige problematieken binnen het werkzoekendenbestand van gemeenten en de veranderende arbeidsmarkt. De haalbare eerstvolgende stap is voor ieder individu anders en dat vraagt om maatwerk. Inzet van passende instrumenten, zoals sociale activering, scholing, en jobcoaching, vraagt om professioneel inzicht in de beschikbare instrumenten en hun effectiviteit bij bepaalde doelgroepen en problematieken. Eva (Effectief, vakbekwaam en actueel) helpt hierbij en ondersteunt klantmanagers. De ambitie is dat werkzoekenden op termijn zelf Eva gaan gebruiken.

EVA HELPT BIJ

  • Inzichtelijk en transparant maken van het instrumentenaanbod van gemeenten voor werkzoekenden.
  • Methodisch werken, een systematische, doorzichtige en doelgerichte manier van werken, met regelmatige evaluaties om werkzoekenden te begeleiden.
  • Maatwerk leveren door bijvoorbeeld samen met de werkzoekende passend aanbod te verkennen. Daarbij wordt niet alleen wordt gekeken naar waar de werkzoekende staat, maar ook waar diegene naartoe wil.


Binnen de gemeente anderen overtuigen van de meerwaarde van Eva? Gebruik dan deze factsheet (PDF)

(BE)SPREEKUUR DASHBOARD DENNIS & EVA

Elke instrumentengids heeft een eigen dashboard. Vragen over het gebruik en de functionaliteiten van het dashboard stelt u in het online (be)spreekuur. Het spreekuur is vanaf 2024 elke eerste maandag van de maand van 15.00 - 16.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier.

Heeft u daarnaast nog vragen over het gebruik van de instrumentengids EVA? Neem dan contact op met ons accountmanagement via accountmanagement@inlichtingenbureau.nl