Actueel

Ketendata ook beschikbaar via API

Nauwkeurige data uit het berichtenverkeer voor de Wmo en de Jeugdwet kan gemeenten enorm helpen bij de uitvoering van hun taken waarmee indirect de inwoners van die gemeente ook sneller geholpen kunnen worden. Juist om die reden heeft het IB in samenwerking met het Ketenbureau in 2021 de dienst stuurinformatie iWmo en iJw ontwikkeld. Het eerste product wat onder deze dienstverlening beschikbaar is, is Ketendata. Hiermee wordt gestructureerde informatie uit het iWmo en iJw berichtenverkeer in de vorm van een gestandaardiseerde dataset beschikbaar gesteld via het portaal Zorg (GGk).

Geautomatiseerd Ketendata ontvangen

We merken dat er inmiddels steeds meer gebruik gemaakt wordt van de ketendata: inmiddels bijna 80 gemeenten zijn aangemeld op de dienst via het portaal. Maar wist u dat er sinds vorig jaar er ook een API beschikbaar is waarmee Ketendata geautomatiseerd in de systemen van de gemeente terecht komt? Het is met deze API niet meer nodig om in te loggen in het GGk portaal om de bestanden op te halen; u ontvangt elke week geautomatiseerd de nieuwste gegevens. We hopen deze API in de loop van 2023 verder te kunnen doorontwikkelen naar de wensen van de gebruikers.

Ook gebruik maken van de API voor ketendata?

Bent u geïnteresseerd in de API voor ketendata? Dan kunt u contact opnemen met uw softwareleverancier voor de implementatie. Gaat u zelf aan de slag, dan zijn de koppelvlakspecificaties op aanvraag beschikbaar via onze servicedesk via servicedesk@inlichtingenbureau.nl of 0800 222 11 22.