Stabiliteitsproblemen GGk

Stabiliteitsproblemen binnen het GGk berichtenverkeer zijn opgelost

Vanaf ongeveer half december zorgden diverse verstoringen voor hardnekkige stabiliteitsproblemen in het GGk berichtenverkeer. Op incidentniveau konden deze steeds vlot worden opgelost, maar de stabiliteitsproblemen die dit met zich meebracht bleven lange tijd actueel. Wij kunnen u melden dat de stabiliteitsproblemen binnen het GGk inmiddels volledig zijn opgelost. De systemen draaien naar behoren en het berichtenverkeer verloopt goed, zonder haperingen.

Wij zijn ons ten zeerste bewust van de grote overlast die dit soort verstoringen in het berichtenverkeer veroorzaken en hebben de situatie aangegrepen om de monitoring van ons systeem flink te verscherpen. Daarnaast blijven we doorlopend werken aan structurele systeemverbeteringen om dit soort vervelende situaties in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Om u –als gemeente, leverancier of zorgaanbieder-  zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stabiliteitsproblemen binnen het GGk, zijn wij begin januari een liveblog gestart, waarop wij de actuele stand van zaken dagelijks hebben vermeld. Omdat de stabiliteit van het systeem inmiddels weer constant is, zullen wij het liveblog afsluiten. Het liveblog blijft via onderstaande link nog tot eind januari beschikbaar.