Actueel

Livegang PGB 2.0

Afgelopen week is na een zorgvuldige voorbereiding PGB 2.0, de GGk-koppeling naar het PGB-portaal, live gezet. De GGk-koppeling kan nu worden gebruikt om de TKB-berichten (501/502) uit te wisselen met het PGB-portaal. Door de livegang van deze koppeling wordt een belangrijke voorwaarde ingevuld voor gemeenten om in de toekomst aan te kunnen sluiten op het PGB-portaal.

Gefaseerde ingebruikname

Gemeenten zullen gefaseerd overstappen op PGB 2.0. Gemeente Westland zal naar verwachting in mei als eerste gemeente gebruik gaan maken van PGB 2.0. Later zullen nog zes gemeenten volgen. Zo wordt stap voor stap het nieuwe systeem in gebruik genomen. De regie van de overgang valt onder de Tijdelijke Beheer Organisatie van het programma PGB2.0 van VWS. Gemeenten zullen door hen benaderd worden voor de overgang en hoeven hiervoor niet zelf contact op te nemen.

 

Verdere informatie en contact

Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op via VNG Fora op het onderdeel PGB. Ook zullen we u via deze website op de hoogte houden van de gefaseerde ingebruikname van PGB 2.0.