Actueel

Vernieuw uw GGk CPA's vóór 10 juli

In de zomer verlopen de PKI overheidscertificaten van stichting Inlichtingenbureau. Dit heeft tot gevolg dat alle gemeentes met een actieve CPA vóór 10 juli nieuwe CPA’s moeten aanvragen om de dienstverlening via de webservice (GGk) te kunnen voortzetten.

Het is voor gemeenten die gebruikmaken van een webservice noodzakelijk om voor 10 juli 2023 vervangende CPA’s aan te vragen voor de berichtstromen iWmo, iJw, iEb en/of iPGB (voor zowel de ketentestomgeving als de productieomgeving). Dit kan vanaf woensdag 31 mei.

Raadpleeg uw digikopelingleverancier

Indien uw gemeente zelf de CPA’s beheert kunt u via het CPA-beheerscherm op het portaal Zorg (GGk) zelf de CPA’s aanpassen en uw routeringen instellen. Maakt uw gemeente deel uit van een SAAS oplossing via een digikoppelingleverancier, dan is het niet mogelijk om deze CPA’s zelf te vernieuwen via het portaal. Uw digikoppelingleverancier dient de CPA’s in dit geval voor uw gemeente te vernieuwen en in te stellen.

Controleer uw eigen certificaten

Wij adviseren u om ook uw eigen certificaten goed te controleren op de einddatum. Wanneer deze vervangen moeten worden is het noodzakelijk om weer nieuwe CPA’s aan te vragen. Wellicht is het mogelijk om het vervangen van uw eigen certificaat te combineren zodat u maar eenmaal de CPA’s hoeft aan te passen.

Het is vanaf woensdag 31 mei mogelijk om uw CPA's te vernieuwen.

Twijfelt u of uw digikoppelingleverancier uw CPA’s voor u kan vernieuwen, dan adviseren wij u tijdig contact met uw leverancier op te nemen om dit met hen te bespreken. Op onze website vindt u meer informatie over het vernieuwen van CPA’s. Daarnaast kunt u onze servicedesk op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur uiteraard ook bereiken voor vragen.