Projectmanagement Officer (32-36 uur)

Wil je werken voor een dynamische organisatie met een maatschappelijke relevantie? Vind je het leuk om mensen aan te sturen en te motiveren? Heb je daarnaast ervaring met het uitvoeren van ICT-projecten en word je hier enthousiast van? Lees dan vooral verder! We zijn namelijk op zoek naar een projectmanagement officer voor onze projectorganisatie. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheid en zal regelmatig in contact staan met divers partijen waarmee de project organisatie werkt.

Wat ga je doen?

De Projectorganisatie van het Inlichtingenbureau bestaat uit een team van enthousiaste medewerkers, zijnde projectmanagers, businessanalisten en projectondersteuners (PMO). De afdeling is gericht is op het ontwikkelen en (tijdelijk) beheren van nieuwe producten en diensten voor het Inlichtingen bureau. Hiervoor worden projectteams ingehuurd van ontwikkelaars, testers en eventueel architecten of business analisten.


Als projectmanagement officer ben je verantwoordelijk voor de rapportage van projecten, financiële rapportage van de afdeling en projecten, ondersteuning van de projectmanagers en het waarnemen en assisteren van de taken van de projectmanager waar nodig.

Jouw profiel

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau (richting projectmanagement).
  • Je hebt kennis over de decentrale overheid en sociale zekerheid, ICT-toepassingen en affiniteit met softwareontwikkeling.
  • Je bent financieel onderlegd en gewend aan het werken met budgetten.
  • Je bent bekend met (gangbare methoden voor) ICT-projectmanagement. Agile werken is voor jou geen vreemd begrip;
  • Je beschikt over de volgende competenties: klantgericht, ondersteunend, oordeelsvorming, overtuigingskracht en resultaatgericht.
  • Je bent een zelfstarter en weet goed, hoe je zelf via de digitale wereld snel ingewerkt raakt. Je bent dus proactief.
  • Je bent thuis in de Microsoft office suite en je hebt goede skills in Excel en Power point om je rapportages.

Wij bieden:

Naast een marktconform salaris, ook een 13e maand, goede pensioenregeling en ruime opleidingsmogelijkheden. Met het arbeidsvoorwaardenpakket laat het Inlichtingenbureau zien dat zij hecht aan een goede balans tussen werk en privé. Thuiswerken in combinatie met werken op locatie is goed zelf te organiseren.

Wie zijn wij?

Stichting Inlichtingenbureau is een organisatie voor gemeenten en andere overheden en is er voornamelijk op gericht gemeenten te helpen bepalen op welke ondersteuning burgers recht hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Om te kunnen bepalen waar mensen recht op hebben, moet je hun situatie kennen. Die brengen wij voor gemeenten in kaart. We doen dat door de gegevens die bij gemeenten bekend zijn te vergelijken met de gegevens van tal van andere organisaties. In onze rol van informatiemakelaar zien wij regelmatig goede voorbeelden van hoe gemeenten slim onze gegevens gebruiken. Dat maakt werken voor het Inlichtingenbureau zinvol. Een dynamische organisatie met een sociaal gezicht.

Wij zoeken jou!

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur zo snel mogelijk je CV en een motivatie naar: solliciteren@inlichtingenbureau.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.