Projectleider (36 uur)

Lever een bijdrage aan de optimalisatie van informatie-uitwisseling binnen het sociaal domein!

Stichting Inlichtingenbureau is de dienstverlenende organisatie die gegevens over burgers voor gemeenten ontsluit en verrijkt. Met onze diensten en producten, gericht op de gebieden Werk & Inkomen, Onderwijs, Belastingen en Wmo & Jeugdzorg kunnen gemeenten efficiënter werken. 345 Gemeenten maken dagelijks gebruik van onze producten. Deze producten helpt gemeenten mede bij het beslissen of inwoners recht hebben op voorzieningen.

Het Inlichtingenbureau is een groeiende organisatie waarvoor betrouwbare en veilige gegevensuitwisseling belangrijk is. De afdeling Ontwikkeling en Beheer is verantwoordelijk voor het in stand houden, beveiligen en onderhouden van de bedrijf kritische ICT Infrastructuur en de bijbehorende beheersystemen.

Een greep uit het takenpakket

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor project coördinatie van multidisciplinaire projecten en zorgdragen voor verbeteren van ITIL processen/casemanagement. Met jouw ervaring stuur je aan op afhandeling van openstaande cases, houd je de processen up to date en implementeer of accepteer je nieuwe omgevingen of diensten. Je bent resultaatgericht en weet eenvoudig met overtuigingskracht bij te sturen waar nodig. Informatiebeveiliging is voor jou een vanzelfsprekendheid en maak je concreet in de dagelijkse praktijk, evenals innovatie in de cloud. Onderhoud kan gepland of ongepland plaatsvinden in de avonduren of weekenden.

Wat kun jij?

Je hebt ervaring met het bewaken en beheersen van alle (waterval-)projectaspecten zoals scope, budget, tijd, kwaliteit, resources, documentatie en informatie. Met jouw vooruitstrevende inzicht stuur je tijdig alle betrokken medewerkers en leveranciers aan, conform het vooraf opgestelde en geaccepteerde projectplan. Ook heb je aantoonbare meerjarige ervaring met agile/scrum.
Door ITIL kennis en ervaring kan je processen (laten) aanpassen waar nodig en deze wijzigingen goed borgen in het team. Je draagt bij aan het opstellen en onderhouden van dashboards, rapportages en (jaar)plannen. Ook vervul je namens afdeling Ontwikkeling en Beheer de rol van acceptant voor projecten.
Door je kennis en ervaring draag je bij aan het optimaliseren van het werkpakket (waaronder incidenten, wijzigingen en problemen die bij onze servicedesk worden gemeld, vulnerability- en patchmanagement, performance- en capacity management, servicelevelmanagement en monitoring) en stuur je bij waar nodig, om zo onze klanten minimaal de snelheid en kwaliteit te bieden die wij hebben afgesproken in onze contracten en overeenkomsten. Je rapporteert over behaalde resultaten en geeft gevraagde en ongevraagde adviezen om continue te verbeteren, in nauwe samenwerking met interne en externe (ICT) collega’s, architecten, privacy en informatiebeveiliging.
 

"Als projectleider heb je een veelzijdige functie. Het realiseren en accepteren van innovatieve ICT projecten, het optimaliseren van processen, het borgen van kennis bij de afdeling Ontwikkeling en Beheer en het geven van adviezen en opstellen van plannen en rapportages. Al deze aspecten komen terug in de dagelijkse praktijk. Op die manier heb je invloed op werkprocessen en de kwaliteit van onze dienstverlening."

Wie ben jij?

Je hebt ruime ervaring met agile/scrum, projectmanagement en ITIL. Je bent procesmatig ingesteld met affiniteit voor ICT en als persoon ben je overtuigend, inlevend en open. Als professional heb je de drive om vanuit analytisch oogpunt onze contractafspraken goed in te vullen.

 • Je hebt minimaal een relevante en afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt meer dan 6 jaar relevante werkervaring als projectleider
 • Ervaring met zelf organiserend werken is een pre;
 • Certificering als Scrummaster PSMI is een pre
 • Opleiding Informatiebeveiliging CISSP, CSSLP of CISM is een pre
 • Certificering Informatiebeveiliging ISO/IEC 2700x is een pre

Competenties:

 • Communicatief vaardig
 • Resultaatgericht
 • Klantgerichtheid
 • Operationele effectiviteit: initiatief, plannen en organiseren, voortgangscontrole, analytisch, omgaan met details, discipline, doelgericht handelen en zelfstandigheid
 • Sensitiviteit: organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen, integriteit en toewijding

Wie zijn wij?

Stichting Inlichtingenbureau is een organisatie voor gemeenten en andere overheden en is er voornamelijk op gericht gemeenten te helpen bepalen op welke ondersteuning burgers recht hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Om te kunnen bepalen waar mensen recht op hebben, moet je hun situatie kennen. Die brengen wij voor gemeenten in kaart. We doen dat door de gegevens die bij gemeenten bekend zijn te vergelijken met de gegevens van tal van andere organisaties. In onze rol van informatiemakelaar zien wij regelmatig goede voorbeelden van hoe gemeenten slim onze gegevens gebruiken. Dat maakt werken voor het Inlichtingenbureau zinvol. Een dynamische organisatie met een sociaal gezicht.

Wij bieden:

Naast een marktconform salaris, ook een 13e maand, goede pensioenregeling en ruime opleidingsmogelijkheden. Met het arbeidsvoorwaardenpakket laat het Inlichtingenbureau zien dat zij hecht aan een goede balans tussen werk en privé.

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur zo snel mogelijk je CV en een motivatie naar: solliciteren@inlichtingenbureau.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature word niet op prijs gesteld.