Productmanager 36 uur

Stichting Inlichtingenbureau levert innovatieve diensten op het gebied van informatie-uitwisseling aan en met Nederlandse gemeenten. Hiervoor worden gegevens van gemeenten vergeleken met en gekoppeld aan gegevens van andere organisaties. Dit is een privacygevoelig proces, waarbij grote databestanden worden gekoppeld en uitgewisseld, uiteraard binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Voor het beleidsterrein Onderwijs ondersteunt het Inlichtingenbureau de Regionale Meld- en Coördinatiepunten (RMC’s) bij het inzichtelijk maken of jongeren er in slagen om een inkomen te verwerven zonder startkwalificatie. Binnen het beleidsterrein Belastingen biedt het Inlichtingenbureau een informatieproduct waarmee een geautomatiseerde beoordeling van het recht op kwijtschelding mogelijk is. 

Binnen de afdeling Relatiemanagement hebben wij plek voor een ervaren en zelfstandige Productmanager Onderwijs en Belastingen. 

Een greep uit het takenpakket

 • Je bent op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied; je vertaalt deze naar kansen en bedreigingen voor (de dienstverlening) van het Inlichtingenbureau en werkt dit voor je eigen aandachtgebied (beleidsterrein) nader uit;
 • Je komt met voorstellen voor ontwikkelmogelijkheden van bestaande producten en diensten en je weet dit op inventieve en klantgerichte wijze te vertalen naar concrete plannen.
 • Je bent in staat om analyses te maken van klantwensen en –behoeften en deze om te zetten in voorstellen voor productaanpassingen;
 • Je onderhoudt contacten met stakeholders en opdrachtgevers, waarbij je je richt op het verkrijgen en behouden van draagvlak m.b.t. de realisatie doelstellingen van het Inlichtingenbureau, op de korte en lange termijn.

Jouw profiel

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
 • Kennis van het gemeentelijke en politieke werkveld en de relevante ontwikkelingen;
 • Vaardigheid in het vertalen van gebruikersbehoeften naar producten en/of diensten;
 • Een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Adviesvaardig en overtuigend in gesprekken over werkwijzen en oplossingsrichtingen;
 • Klantgericht, creatief, flexibel en een echte teamplayer.

Jouw competenties

 • Je bent communicatief zeer vaardig, waarbij je goed kunt schakelen tussen verschillende doelgroepen;
 • Je maakt problemen en situaties op breder, dan wel dieper niveau inzichtelijk door middel van conceptueel denken en verwerkt dit tot de juiste communicatievormen;
 • Je durft buiten kaders te denken en met innovatieve ideeën te komen;
 • Je brengt de visie van de organisatie op aansprekende wijze over en weet hiervoor op creatieve en energieke wijze draagvlak te creëren. 

Wie zijn wij?

Stichting Inlichtingenbureau is een organisatie voor gemeenten en andere overheden en is er voornamelijk op gericht gemeenten te helpen bepalen op welke ondersteuning burgers recht hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Om te kunnen bepalen waar mensen recht op hebben, moet je hun situatie kennen. Die brengen wij voor gemeenten in kaart. We doen dat door de gegevens die bij gemeenten bekend zijn te vergelijken met de gegevens van tal van andere organisaties. In onze rol van informatiemakelaar zien wij regelmatig goede voorbeelden van hoe gemeenten slim onze gegevens gebruiken. Dat maakt werken voor het Inlichtingenbureau zinvol. Een dynamische organisatie met een sociaal gezicht.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een marktconform salaris op basis van een 36-urige werkweek aangevuld met een 13e maand en een pensioenregeling bij het ABP. Daarnaast profiteer je bij het Inlichtingenbureau van uitstekende regelingen die bijdragen aan goede werk-privé balans. Zoals 50% betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden, 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om deze met 5 dagen uit te breiden. Ons kantoor ligt in het centrum van Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.

Interesse?

Is je interesse gewekt en denk jij de geschikte kandidaat te zijn voor de functie van productmanager? Stuur dan zo snel mogelijk je CV en een motivatie naar: solliciteren@inlichtingenbureau.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.