Lead Business Architect (m/v 36 uur)

De Lead Business Architect rapporteert functioneel aan het MT en in voorkomende gevallen aan een stuurgroep. Hij of zij werkt in teamverband samen met een Solutionarchitect. Hiërarchisch rapporteert de Business Architect aan de manager Ondersteuning

Doel van de functie

De Lead Business Architect maakt primair een architectuurontwerp van complexe en grote systemen met als doel om deze na realisatie duurzaam en toekomst vast te laten zijn. Voorbeelden van architectuurontwerpen zijn een keten van bedrijfsonderdelen, bedrijfsfuncties en bedrijfsprocessen.

De Business Architect is nauw betrokken bij de herinrichting van bedrijfsprocessen, productenstructuur en de afgeleide systemen. Daardoor worden efficiency en beheersbaarheid van de businessprocessen geoptimaliseerd.

De Business Architect is specialist in product- en dienstenontwikkeling, klantgerichte organisaties, procesinnovatie. Hij een ervaren managementconsultant die zeer creatief en goed kan ontwerpen. De Business Architect heeft veel kennis van de verschillende concepten en principes, trends en ontwikkelingen. De Business Architect is een generalist op strategisch niveau en specialist op tactisch en operationeel niveau en kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete diensten of delen daarvan.

Lead Business Architect en Beroepsproducten

Enkele belangrijke beroepsproducten die door de Business Architect worden vervaardigd zijn:

  • Architectuurnotities en -memo’s, architectuurjaarplan, roadmap Business Architectuur, blauwdruk
  • Business Architectuur, structuurvisie Business Architectuur, domeinenmodel Business Architectuur
  • Functiemodel Business Architectuur, technisch model Business Architectuur, totaalconcepten
  • Distributie-ketenmodellen, architecturen, architectuurontwerpen, referentie architecturen, bestek
  • Kostenindicaties, belanghebbendenanalyses, masterplan, programma van eisen, scenarioanalyses
  • Impactanalyses, risicoanalyses, views van verschillende viewpoints (privacy, security en technology) en architectuurvisualisaties.

Belangrijke Werkcontacten

  • Directie, MT, Manager Domeinteams, Manager platform- en beheerteams, collega solution architect en overige collega's.

Adviesvaardigheden en ervaring

  • Advies aan belangrijke stakeholders, MT, verantwoordelijke managers en Directie met oog voor organisatie aanpassingsvermogen in tempo, leervermogen en specifieke organisatie omstandigheden
  • Minimaal 5 jaar ervaring  in soortgelijke organisaties waarbij hij/zij namens het Architectuur team advies geeft.

Beslissingsruimte

De beslissingsruimte varieert per opdracht. Het is afhankelijk van het type opdracht, de positie die de Lead Business Architect daarin heeft.

Wij bieden

Jaarcontract met optie op vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Naast een marktconform salaris, ook een 13e maand, goede pensioenregeling en ruime opleidingsmogelijkheden. Met het arbeidsvoorwaardenpakket laat het Inlichtingenbureau zien dat zij hecht aan een goede balans tussen werk en privé.

Wij zoeken jou!

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur je CV en motivatie naar: solliciteren@inlichtingenbureau.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.