Azure Specialist

Stichting Inlichtingenbureau zoekt een fulltime Azure specialist

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige Azure specialist. In deze functie ben je samen met je collega-beheerders verantwoordelijk voor de continuïteit en beschikbaarheid van de maatwerk applicaties van het Inlichtingenbureau.

Als Azure specialist ben je verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van veilig en goed geconfigureerde operationele omgevingen op het Azure platform. Samen met de netwerk-, database- en applicatiebeheerders zorg je ervoor dat de nieuwe omgeving veilig is en een goede performance heeft, terwijl je daarnaast de financiële impact niet uit het oog verliest. Aangezien we als IB zelf onze software ontwikkelen, zal je ook veel afstemmen met onze ontwikkelaars.

Wie ben jij?

 • Je bent in staat om zelfstandig nieuwe omgevingen op een Azure platform in te richten (door  o.a. de juiste keuzes te maken op het gebied van storagetype, afhankelijk van het soort applicatie). Daarnaast kan je storingen oplossen en productverbeteringen doorvoeren en onze softwareontwikkelaars ondersteunen i.r.t. de do’s en don’ts binnen Azure.
 • Je vindt het leuk om je verder te verdiepen in de technische werking van het Azure plaform, evenals Kubernetes, Powershell e.d. en je bent niet bang de lead te nemen bij het implementeren van verbeteringen op het Azure platform.
 • Je communiceert makkelijk met interne en externe stakeholders zoals ontwikkelaars, security officers en projectmanagers en kunt schakelen in de verschillende niveaus van informatiebehoefte.
 • Je houdt van afwisseling in je werk en vindt het leuk om met een klein team van Azure-specialisten aan de slag te gaan.

Competenties

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van Informatica;
 • Je hebt meer dan 2 jaar relevante werkervaring met Microsoft Azure;
 • Je beschikt over de certificaten AZ103/AZ104 en Kubernetes CKA;
 • Je hebt eerdere met veilige cloud omgevingen gewerkt en bent je bewust van het security aspect als het gaat om het afschermen van belangrijke resources;
 • Je bent bekend met het maken en onderhouden van scripts in Terraform, Powershell, ARM-sjablonen, Azure CLI en YAML;
 • Onderwerpen als schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, optimale inrichting en performance zijn niet nieuw voor jou;
 • Ervaring met VMware is een pre;
 • Je bent gewend te werken met DevOPS processen;
 • Je bent bereid af en toe te werken buiten kantoortijden en/of standby te staan.
 • Je bent klantgericht en werkt goed samen in een team
 • Je bent stressbestendig en kan flexibel zijn in werkzaamheden- en tijden.

Wie zijn wij?

Stichting Inlichtingenbureau is een dynamische organisatie die er voornamelijk op is gericht gemeenten te helpen bepalen op welke ondersteuning burgers recht hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Om te kunnen bepalen waar mensen recht op hebben, moet je hun situatie kennen. Die brengen wij voor gemeenten in kaart. We doen dat door de gegevens die bij gemeenten bekend zijn te vergelijken met de gegevens van tal van andere organisaties. In onze rol van informatiemakelaar zien wij regelmatig goede voorbeelden van hoe gemeenten slim onze gegevens gebruiken. Dat maakt werken voor het Inlichtingenbureau zinvol.

Wij bieden:

Naast een marktconform salaris, ook een 13e maand, een goede pensioenregeling en ruime opleidingsmogelijkheden. Met het arbeidsvoorwaardenpakket laat het Inlichtingenbureau zien dat zij hecht aan een goede balans tussen werk en privé.

Interesse in de functie?

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur zo snel mogelijk je CV en een motivatie naar: solliciteren@inlichtingenbureau.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.