iWmo Berichtenlijst

De informatiestandaard (iStandaard) iWmo bestaat uit een tiental berichten waarmee gemeenten en zorgaanbieders gegevens over zorgtrajecten geautomatiseerd uitwisselen. De volgende berichten kunnen binnen de iWmo gebruikt worden:

Bericht Titel Verstuurd door Uitleg
WMO301 Toewijzing Wmo-ondersteuning Gemeente BerichtBericht voor het toewijzen van Wmo-ondersteuning voor een cliënt.
WMO302 Toewijzing Wmo-ondersteuning Retour Zorgaanbieder BerichtRetourbericht op WMO301: dit bericht stelt de zorgaanbieder in staat om te reageren op de door de gemeente verzonden toewijzing Wmo-ondersteuning.
WMO303 Declaratie/factuur Wmo-ondersteuning Zorgaanbieder Bericht voor het aanleveren van declaratie-/factuurgegevens van Wmo-ondersteuning bij gemeenten.
WMO304 Declaratie/factuur Wmo-ondersteuning Retour Gemeente Retourbericht op WMO303: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op de door de zorgaanbieder verzonden declaratie-/factuurgegevens. 
WMO305 Start Wmo-ondersteuning Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders gemeenten de start van levering van Wmo-ondersteuning aan een cliënt kunnen melden.
WMO306 Start Wmo-ondersteuning Retour Gemeente Retourbericht op WMO305: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden Start Wmo-ondersteuning.
WMO307 Stop Wmo-ondersteuning Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders gemeenten op de hoogte kunnen stellen van het stoppen van levering van Wmo-ondersteuning aan een cliënt.
WMO308 Stop Wmo-ondersteuning Retour Gemeente Retourbericht op WMO307: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden Stop Wmo-ondersteuning.
WMO315 Verzoek om toewijzing Wmo-ondersteuning Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders bij de gemeente een toewijzing voor Wmo-ondersteuning kunnen aanvragen.
WMO316 Verzoek om toewijzing Wmo-ondersteuning Retour Gemeente Retourbericht op WMO315: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden verzoek om toewijzing Wmo-ondersteuning.