iJw Berichtenlijst

De informatiestandaard (iStandaard) iJW bestaat uit een tiental berichten waarmee gemeenten en zorgaanbieders gegevens over zorgtrajecten op het gebied van Jeugdzorg veilig en geautomatiseerd uitwisselen. De volgende berichten kunnen binnen de iJw gebruikt worden:

Bericht Titel Verstuurd door Uitleg
JW301 Toewijzing Jeugdhulp Gemeente BerichtBericht voor het toewijzen van Jeugdhulp voor een cliënt.
JW302 Toewijzing Jeugdhulp Retour Zorgaanbieder BerichtRetourbericht op JW301: dit bericht stelt de zorgaanbieder in staat om te reageren op de door de gemeente verzonden Toewijzing Jeugdhulp
JW303 Declaratie/factuur Jeugdhulp Zorgaanbieder Bericht voor het aanleveren van declaratie-/factuurgegevens van Jeugdhulp bij gemeenten.
JW304 Declaratie/factuur Jeugdhulp Retour Gemeente Retourbericht op JW303: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op de door de zorgaanbieder verzonden declaratie-/factuurgegevens. 
JW305 Start Jeugdhulp Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders gemeenten de start van levering van Jeugdhulp aan een cliënt kunnen melden.
JW306 Start Jeugdhulp Retour Gemeente Retourbericht op WMO305: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden Start Wmo-ondersteuning.
JW307 Stop Jeugdhulp Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders gemeenten op de hoogte kunnen stellen van het stoppen van levering van Jeugdhulp aan een cliënt.
JW308 Stop Jeugdhulp Retour Gemeente Retourbericht op WMO307: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden Stop Jeugdhulp.
JW315 Verzoek om toewijzing Jeugdhulp Zorgaanbieder Bericht waarmee zorgaanbieders bij de gemeente een toewijzing voor Jeugdhulp kunnen aanvragen.
JW316 Verzoek om toewijzing Jeugdhulp Retour Gemeente Retourbericht op JW315: dit bericht stelt de gemeente in staat om te reageren op het door de zorgaanbieder verzonden verzoek om toewijzing Jeugdhulp.