Actueel

Website Inlichtingenbureau voldoet aan eisen digitale toegankelijkheid

De ideale website is toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk voor alle doelgroepen. Om hier inzicht in te verkrijgen heeft het IB een toegankelijkheidsonderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau AccessibilityHet eindresultaat is een 100% score op digitale toegankelijkheid.

De weg naar digitale toegankelijkheid

In 2019 heeft het onderzoeksbureau Accessibility een onderzoek gedaan naar de digitale toegankelijkheid van onze website www.inlichtingenbureau.nl. Op basis van dit onderzoek ontving de afdeling communicatie een aanbevelingsrapport. Het rapport liet zien dat we er goed voor stonden maar nog niet op alle fronten even gebruiksvriendelijk waren.

De afgelopen periode hebben wij hard gewerkt om onze website ook digitaal toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. En dit met goed resultaat: op 17 maart 2020 is het onderzoek naar de toegankelijkheid van onze website www.inlichtingenbureau.nl afgerond met een 100% score op het gebied van digitale toegankelijkheid. Het Inlichtingenbureau laat hiermee zien dat de site voldoet aan de internationaal geaccepteerde toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1). Dit betekent dat de moeilijkheidsgraad om bepaalde informatie te vinden of bepaalde handelingen te verrichten ook voor mensen met een handicap of beperking mogelijk is.

Optimaal gebruikersgemak

Een toegankelijke website is voor ons een mooi resultaat: het vergroot niet alleen het gebruikersgemak van mensen met een functiebeperking maar ook de bruikbaarheid, de klantloyaliteit en tevredenheid in het algemeen.