Actueel

Het IB lanceert haar nieuwe website! Wat betekent dat voor u?

www.inlichtingenbureau.nl heeft niet alleen een nieuw gezicht gekregen, maar is ook ondergebracht bij een andere dienstverlener. Technisch gezien houdt dat in dat www.inlichtingbureau.nl gaat verwijzen naar een ander IP adres. Nu is dat nog 85.90.74.64 op het Internet, of 192.168.73.163 via Gemnet. Na de migratie wordt dat in beide gevallen 84.38.231.33. In de meeste gevallen zult u hier niets van merken. Er zijn echter technische redenen die mogelijkerwijs problemen veroorzaken:

  1. Het kan zijn dat er eigen DNS-records zijn aangemaakt.

Eigen DNS-records moeten worden aangepast, er kan echter ook een verwijzing aangemaakt worden, zoals omschreven in het document “Technische handleiding IB portaal v.2.3”.

  1. Het kan zijn dat de IP adressen zijn opgenomen in een firewall.

Vermeldingen is firewalls moeten worden aangepast, het is dan niet meer mogelijk om de website rechtstreeks via Gemnet te benaderen.

  1. Het kan zijn dat er vermeldingen zijn aangemaakt in de hosts-file op client-PC of proxy;

Dit is een niet wenselijke oplossing die waar mogelijk beter vermeden kan worden.

  1. Wellicht werkt u met een snelkoppeling naar de inlogpagina voor de portalen. Mocht deze niet meer werken, dan kunt u deze vervangen met de link https://sib.icatt-services.nl/Inloggen-op-portals

In alle drie de gevallen kan uw eigen systeembeheerder u hierbij helpen. Is dit niet het geval en blijft u problemen ervaren? Neemt u dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@inlichtingenbureau.nl, dan zoeken wij graag met u mee naar de geschikte oplossing.

Helpt u mee?
Een website is natuurlijk nooit ‘af’, we blijven dus werken aan de verdere optimalisatie van onze site. Uw inbreng is daarbij van harte welkom! Uw opmerkingen, aanvullingen en/of vragen ontvangen we kunt u sturen naar communicatie@inlichtingenbureau.nl, we gaan er graag mee aan de slag!